سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاتوق دختر و پسرای باحال

فوت و فن‏های آنتی ویروس‏ها

در این ترفند قصد داریم بحث آنتی ویروسها را به طور کامل برای شما باز کنیم. اینکه چه آنتی ویروسی مطمئن تر است؟ آنتی ویروسها چگونه یک ویروس را میشناسند؟ تکنیک های ویروس یابی و بسیاری مطالب دیگر. با بهره گیری از این ترفند میتوانید خودتان آنتی ویروس بهتر و مطمئن تر را انتخاب کنید.

اشاره:
در دنیای شبکه‌ای امروز، لزوم داشتن یک نرم‌افزار ضدویروس قدرتمند که کامپیوتر ما را از انواع ویروس‌ها، کرم‌ها، بمب‌های منطقی و به‌طور کلی کدهای مخرب مصون بدارد، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. خوشبختانه (شاید هم متأسفانه) انتخاب‌های متعددی در این زمینه وجود دارد. ولی واقعاً کدام یک از آن‌ها می‌تواند بهتر مشکل کامپیوتر (یا کامپیوترهای شبکه) ما را حل کند؟ کافی است سری به سایت‌های مربوط به فروشندگان این نوع نرم‌افزارها بزنید. به نظر می‌رسد که همه آن‌ها از بهترین‌ها هستند. و همه آن‌ها در تمام طول سال و در تمام 24 ساعت شبانه‌روز خدمات خود را ارایه می‌دهند. از طرفی به دلیل بازار رقابتی موجود، هیچکدام از آن‌ها اطلاعات دقیقی از نرم‌افزارخود ارایه نمی‌دهند. شما چه یک متخصصIT باشید و چه یک کاربر معمولی، ممکن است به دلیل نداشتن اطلاعات صحیح برای انتخاب ضدویروس مناسب خود با مشکل مواجه می‌شوید. بنابراین بسیار مهم است که بدانید ضدویروس‌ها چگونه کار می‌کنند و در واقع عوامل مهم برای انتخاب آن‌ها کدامند.

ضدویروس‌ها چگونه کار می‌کنند؟
اولین قدم جهت انتخاب یک ضدویروس مناسب آشنایی با کارکرد ضدویروس‌ها می‌باشد.
پس از آشنایی با خصوصیات یک ضدویروس، واژگانی که در این زمینه استفاده می‌شود، را خواهید شناخت. این‌که بدانید ضدویروس چه کارهایی می‌تواند انجام بدهد و چه کارهایی نمی‌تواند انجام دهد، به شما کمک می‌کند که انتظارات معقولی از آن داشته باشید.

یک ضدویروس چگونه ویروس‌ها را شناسایی می‌کند؟
روش‌های مختلفی برای شناسایی ویروس‌ها وجود دارد.
ویروس‌ها (به‌طور معمول) چیزی بیشتر از کد یک برنامه نیستند. بنابراین اگر ما بدانیم که هر کدی چه کاری انجام می‌دهد قادر خواهیم بود که کد حامل ویروس را به محض رویت شناسایی کنیم.
این کار اولین عملی است که انجام می‌گیرد و به نام Signature Matching معروف است.
نرم‌افزارهای ضدویروس که به این روش کار می‌کنند دارای یک بانک اطلاعاتی هستند که شامل Virus signatureها است و به محض این‌که کدی را ملاحظه کرد که معادل یکی از رکوردها باشد آن را به عنوان ویروس شناسایی می‌کند. به نظر می‌رسد که موثرترین راه برای کشف ویروس‌ها همین باشد. روش فوق ذاتاً به‌گونه‌ای است که اول ویروس را شناسایی می‌کند و بعد متناظر با آن یک رکورد (virus signature) به بانک اطلاعاتی اضافه می‌کند و حالا اگر ویروسی پیدا کند، در صورتی‌که متناظر با این ویروس رکوردی در بانک اطلاعاتی باشد قادر به شناسایی آن خواهد بود و همین امر ایجاب می‌کند شرکت‌هایی که از این فناوری در نرم‌افزار خود استفاده می‌کنند مدام آن را بروز نگه دارند. به هر حال این یک نقطه ضعف می‌باشد و برای فائق آمدن بر آن دو روش دیگر در نرم‌افزارهای ضدویروس معرفی شده است.

1- Heuristic method (روش‌ مکاشفه‌ای)
فلسفه Heuristic این است که بتوانیم ویروس‌هایی را شناسایی کنیم که هنوز Virus Signature آن‌ها در بانک اطلاعاتی موجود نمی‌باشد.
این کار با استفاده از یک بانک اطلاعاتی که رکوردهای آن حاوی Virus behavior signature می‌باشد قابل انجام است. رکوردهای این بانک اطلاعاتی (ترفندستان) امضای ویروس خاصی را نگهداری نمی‌کنند بلکه بیشتر رفتارهای (رفتار بد) ویروس‌ها را ذخیره می‌کنند. مثلاً این‌که هر کجا تشخیص بدهند کدی قصد پاک کردن Boot Sector را دارد از آن جلوگیری می‌کنند.
الگوریتم‌هایHeuristic به دو صورت پیاده‌سازی می‌شوند:
? اگر تکنولوژی Heuristic کد هر برنامه را با Virus behavior Signature مقایسه کند و مورد آنالیز قرار دهد آن را روش static heuristic می‌نامیم.
? در بعضی مواقع این تکنولوژی قطعه کد را در یک ماشین مجازی اجرا می‌کند تا نتایج رفتاری آن را ببیند به این روش dynamic heuristic می‌گوییم. این روش ممکن است نتایج غلطی نیز تولید کند.

Integrity checksum -2 (جامعیت سرجمع)
در روش integrity checksum، فرض براین است که ویروس قصد اعمال تغییراتی در فایل دارد. مثلا‌ً یک ویروس می‌خواهد که روی یک فایل چیزی بنویسد یا این‌که خودش را به آخر فایلی اضافه کند. در این روش نرم‌افزار checksum فایل غیرویروسی و یا درایورهای تمیز را ذخیره می‌کند و هرگاه که تغییری در این checksum مشاهده شود متوجه می‌شود که احتمال دارد ویروسی این کار را انجام داده باشد. در این روش نیز احتمال تولید نتایج غلط وجود دارد. این روش در مقابله با ویروس‌های ماکرویی یا ویروس‌های مانند code Red که بدون این‌که در هیچ فایلی ذخیره شوند در حافظه بارگذاری و اجرا می‌شوند، کارایی چندانی ندارد.
اگر یک کد مزاحم از تمام الگوریتم‌های یک ضدویروس که تاکنون نام بردیم بگذرد، در گام آخر توسط فناوری دیگری به نام Activity Blocker از فعالیت آن جلوگیری می‌شود. این تکنولوژی از تمام فعالیت‌هایی که ممکن است توسط یک کد مخرب صورت بپذیرد جلوگیری می‌کند مثلاً اگر تشخیص دهد که هارددیسک در حال فرمت شدن است از آن جلوگیری می‌کند.

یک ضدویروس چه موقع ویروس‌ها را شناسایی می‌کند؟

معمولاً ضدویروس‌ها به دو روش می‌توانند ویروس‌ها را شناسایی کنند.
در روش اول ضدویروس، به صورت Real Time (بلادرنگ) و همان موقع که فایل مورد دسترسی قرار می‌گیرد عمل می‌کند. در این روش، ضدویروس درون حافظه مقیم می‌شود و تمام فعالیت‌های مربوط به سیستم را مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهد. این نرم‌افزارها با همکاری سیستم‌عامل متوجه می‌شوند که هم‌اکنون قرار است فایلی مورد دسترسی قرار بگیرد. سریعاً این فایل را بررسی و نتیجه را گزارش می‌دهند. به این روش on-access می‌گویند.
مزیت این روش در ارایه یک حفاظت دایمی است ولی اشکالی که دارد این است که تنها فایل‌ها را به هنگام دسترسی مورد بررسی قرار می‌دهد. یعنی احتمالاً اگر ویروسی در یک فایل قرار گرفته باشد و در دیسک ذخیره شده باشد، با این روش قابل شناسایی نیست. در روش دوم این امکان به کاربر داده می‌شود که خودش نرم‌افزار ضدویروس را برای بررسی کردن دیسک یا یک فایل به کمک بگیرد. برای این‌که فعالیت فوق بازده بهتری داشته باشد باید ضدویروس را طوری تنظیم کرد که در دوره‌های زمانی معین اقدام به اسکن کند. این روش به on-demand معروف است.

ضدویروس‌ها چه کارهایی را می‌توانند انجام دهند و چه کارهایی را نمی‌توانند انجام دهند؟

1- محافظت صددرصدی
هیچ ضدویروسی وجود ندارد که بتواند به صورت صددرصد سیستم شما را در مقابل ویروس‌ها ایمن کند. ویروس‌ها و کدهای مخرب همیشه از ضد‌ویروس‌ها جلو بوده‌اند CodeRed.،Melissa ،Funlove ،Nimda و ویروس‌های زیاد دیگر این فرضیه را ثابت نموده‌اند و البته دلیل پویایی و حیات نرم‌افزارهای ضدویروس نیز همین قضیه می‌باشد.
به خاطر دارید که ضدویروس‌ها برای شناسایی یک ویروس به‌طور معمول نیاز به virus signature دارند و البته هنگامی که این signature موجود نباشد از روش‌های heuristic استفاده می‌شود که این روش‌ نیز همیشه جواب درست را برنمی‌گرداند. با این همه، ضدویروس‌ها در مقابل ویروس‌های شناخته شده (بیش از60 هزار عدد) یک حفاظت همه جانبه از سیستم شما به عمل می‌آورند.
بیشتر ضدویروس‌ها در صورت بروز و ظهور یک ویروس جدید قادر خواهند بود که به سرعت آن را شناسایی کنند و سیستم شما را از وجود این ویروس پاک نگه دارند.

2- بازسازی فایل‌های ویروسی شده
آیا هر ویروسی که توسط نرم‌افزار ضدویروس شناسایی شد قابل از بین بردن است؟
بستگی دارد که عملکرد ویروس چگونه باشد.
بعضی از ویروس‌ها مانند ویروس‌های ماکرویی به راحتی توسط نرم‌افزار ضدویروسی تشخیص داده می‌شوند و از فایل بیرون کشیده می‌شوند و پاک می‌شوند. این فایل‌ها هیچ آسیبی به فایل میزبان خود نمی‌رسانند.
اما بعضی از ویروس‌های دیگر نیز هستند که بر روی فایل میزبان چیزی می‌نویسند یا این‌که اصلاً کدویروس را درون فایل میزبان قرار می‌دهند. یکی از انواع این ویروس‌ها Loveletter است. در این مورد به وضوح دیده می‌شود که فایل میزبان قابل بازیابی نیست و تنها راه‌حل این است که این فایل را پاک کنیم.
دسته دیگری از ویروس‌ها وجود دارند (مانند ویروس Nimda) که علاوه بر ایجاد تغییرات بر روی فایل، قابلیت دستکاری فایل‌های سیستم و رجیستری را نیز دارند. در این موارد ضدویروس به تنهایی نمی‌تواند کاری بکند. شما به ابزاری نیاز دارید که بتواند فایل ویروسی را حذف کند و تغییرات اعمال شده در سیستم شما را به حالت اولیه برگرداند. معمولاً این ابزار کمکی بر روی وب سایت‌های فروشندگان نرم‌افزار ضدویروس موجود می‌باشد.

معیارهای انتخاب یک ضدویروس
حالا که متوجه شدید ضدویروس چگونه کار می‌کند و چه کارهایی را می‌تواند برای شما انجام دهد، وقت آن است ببینیم چه معیارهایی برای انتخاب یک ضدویروس مهم هستند.

1- شناسایی
مهمترین وظیفه یک ضدویروس شناسایی ویروس‌ها است. اما چگونه باید مطمئن شویم که یک ضدویروس همان کاری را که ادعا می‌کند انجام می‌دهد؟
آیا همین قدر که برنامه ضدویروس یک گزارش مبنی بر شناسایی ویروس‌ها تولید می‌کند متقاعد می‌شوید که کار خود را به خوبی انجام می‌دهد؟ پیدا کردن جواب دو سوال زیر می‌تواند به شما کمک ‌کند:
پرسش اول: نرم‌افزار ضدویروس قادر است چه تعداد ویروس را مورد شناسایی قرار دهد. از این پارامتر عموماً با نام detection Rate یاد می‌شود.
پرسش دوم: نرم‌افزار ضدویروس تحت چه شرایطی می‌تواند یک ویروس را شناسایی کند؟ آیا اگر این ویروس در حافظه مقیم شده باشد توسط ضدویروس قابل تشخیص است؟

توصیه های مهم
اول: یک راه‌حل این است که شما خودتان ضدویروس را بررسی کنید. برای این کار بر روی اینترنت به دنبال ویروس‌های مختلفی بگردید و این ویروس‌ها را به سیستم خودتان بیاورید و ببینید که آیا ضد‌ویروس می‌تواند این ویروس‌ها را شناسایی کند یا نه؟ ولی من شما را از انجام این عمل شدیداً منع می‌کنم. حتی اگر فروشنده ضدویروس خودش این پیشنهاد را به عنوان یک راه‌حل برای آزمایش ضدویروس داده باشد. همان‌طورEicar که گفته است: استفاده از ویروس‌های واقعی برای تست کردن یک ضدویروس در یک محیط عملیاتی مانند این است که شما آتش را به دفتر کار خود بیاورید (ترفندستان) و بعد بخواهید بررسی کنید که آیا حسگرهای دود‌ به خوبی کار می‌کنند یا نه؟ شما هرگز نمی‌توانید از نتیجه کار مطمئن باشید. ممکن است برنامه ضدویروس نتواند همه موارد را شناسایی کند و ویروس‌ها شروع به پاک کردن داده‌های ارزشمند سیستم شما و پخش شدن در شبکه بنمایند. امری که ممکن است به بهای از دست دادن شغلتان تمام شود.
دوم: اگر شما واقعاً می‌خواهید مطمئن شوید که یک ضدویروس قادر به انجام چه کارهایی است می‌توانید در سایتwww.eicar.org یک سری آزمایش‌های بی‌خطر جهت آزمایش ضدویروس پیدا کنید. در این سایت فایل‌های آزمایشی و بی‌خطری وجود دارند که بیشتر ضدویروس‌ها آن‌ها را به عنوان ویروس شناسایی می‌کنند.
در این حالت اگر ضدویروس موفق به از بین‌بردن ویروس شود چه بهتر و چنانچه نتواند، شما هیچگونه اطلاعاتی از دست نخواهید داد. بدین‌ترتیب می‌توانید یک روش امن برای آزمایش ضدویروس به کار ببندید.
سوم: شما می‌توانید از منابع موجود که قبلاً این کار را انجام داده‌اند استفاده کنید. بعضی از سازمان‌ها، متولی انجام همین فعالیت می‌باشند. لیستی از ویروس‌ها توسط www.wildlist.org نگهداری می‌شود. در این سایت می‌توانید ببینید که Detection Rate یا نرخ شناسایی هر ضدویروس چقدر است.
این سایت‌ها نیز برای این منظور مفید می‌باشند:
www.virusbtn.com: این سایت، آماری از توان ضدویروس‌ها برای شناسایی ویروس‌های موجود در سایت wildlist (در دو مورد on-demand,Real-time) را ارایه می‌کند.
www.chech-mark.com/cgi-bin/Redirect.pl: در این سایت ضدویروس‌ها در دو سطح مورد بررسی قرار می‌گیرند. سطح اول همان است که در سایت Virusbtn نیز انجام می‌شود یعنی فقط شناسایی ویروس‌ها.
نرم‌افزارهایی در سطح دوم موفق هستند که قادر به از بین بردن ویروس نیز باشند.

2- امکانات

بسیار مهم است که بدانیم چه نوع فناوری در ضدویروس موردنظر استفاده شده است و چه ویژگی‌هایی دارد.

1- سازگاری سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سیستم شما با ضدویروس انتخاب شده.
در نگاه اول شاید این مساله کمی بدیهی به نظر برسد. اما به هر حال برخی از فروشندگان آخرین نسخه نرم‌افزار ضدویروس خود را که تنها با جدیدترین سیستم‌عامل‌ها کار می‌کنند، ارایه می‌دهند.
بنابراین منطقی به نظر می‌رسد که قبل از اقدام به خرید نرم‌افزار حتماً به این نکته توجه کنید.
2- توانایی پویش(on-Access Real time) را داشته باشد.
این یکی از ویژگی‌های اساسی است که یک ضد‌ویروس باید دارا باشد. این بخش نرم‌‌افزار باعث می‌شود که نرم‌افزار ضدویروس مانند یک سگ نگهبان عمل کند. یعنی همان موقع که ویروس در حافظه بارگذاری می‌شود ویروس را شناسایی و خنثی کند.
این بخش نرم‌افزار باید قادر باشد که به تمام نواحی سیستم از جمله فایل سیستم، بوت رکورد،
Mabter Boot Record) MBR) و حافظه سرکشی کند.
3- توانایی پویش به صورت on-demand را داشته باشد. یکی از کارهای ضروری که برای حفظ سلامت سیستم‌تان باید انجام دهید این است که هراز‌چندگاهی وضعیت سیستم خود را با اجرای ضدویروس بررسی کنید.
مخصوصاً هنگامی که آخرین نسخه ضدویروس را دریافت می‌کنید حتماً این کار را انجام دهید. سناریوی زیر انجام توصیه بالا را توجیه می‌کند.
شما یک e-mail دریافت می‌کنید که این e-mail شامل یک ضمیمه و ویروسی است. منتهی شما این ضمیمه را هیچ‌گاه باز نکرده‌اید. اجرای ضدویروس بروز شده باعث می‌شود که (احتمالاً) ویروس فوق شناسایی شود.
4- از الگوریتم‌های Heuristic پشتیبانی کند.
5- بتواند انواع فایل‌ها با فرمت‌های مختلف را پویش کند.
اگر شما ویروسی در سیستم داشته باشید که قادر باشد به هر نوع فایلی بچسبد، نیاز به ضدویروسی دارید که بتواند فایل‌های مختلف با پسوندهای مختلف را مورد بررسی قرار دهد. قبلاً تنها راه انتشار یک ویروس این بود که به فایل‌های برنامه‌ای بچسبد، اما امروزه این امکان وجود دارد که ویروس برای انتشار خودش از فایل‌های غیراجرایی نیز استفاه کند.
6- توانایی جلوگیری از فعالیت اسکریپت‌های مخرب را داشته باشد. بعضی از ویروس‌ها هستند که با استفاده از اسکریپت‌ها طراحی شده‌اند. کرم‌های I Love You از این نوع است.
موتور ضدویروس باید این قابلیت را داشته باشد که کدهای VBS و JS را شناسایی کند و در صورتی که آن‌ها را مخرب تشیخص دهد از فعالیتشان جلوگیری کند.
7- توانایی بررسی ضمیمه e-mail را داشته باشد.
امروزه بسیاری از ویروس‌ها توسط e-mail ‌انتشار پیدا می‌کنند.
بعضی از آن‌ها مانند کرم KAK حتی این توانایی را دارند تا در سیستم‌هایی که خوب پیکربندی نشده‌اند، بدون این‌که ضمیمه e-mail باز شود شروع به انتشار خود بنمایند.
8- قابلیت بررسی فایل‌های فشرده را نیز داشته باشد. اگر چه یک ویروس هنگامی که در یک فایل فشرده قرار دارد نمی‌تواند آسیبی به سیستم برساند ولی بهتر است است که اصلاً این ویروس در سیستم شما وجود نداشته باشد.
9- قابلیت این را داشته باشد که اسب‌های تراوا، جاوااپلت‌های مخرب و اکتیوایکس‌های مزاحم را شناسایی کند. نرم‌افزارهای ضدویروس نه تنها باید این قابلیت را داشته باشند که ویروس‌ها و کرم‌ها را شناسایی کنند بلکه باید بتوانند از فعالیت‌اسب‌های تراوا، اکتیویکس‌ها و اپلت‌های جاوا نیز جلوگیری کنند.
امروزه بیشتر ضدویروس‌ها دارای این خصوصیت می‌باشند.

3- نگهداری از نرم‌افزار
دو مورد زیر در نگهداری از نرم‌افزارهای ضدویروس قابل توجه هستند.
1- بروز کردن مداوم ضدویروس برای مقابله با ویروس‌های جدید.
در بخش‌های قبل لزوم بروز نگه‌داشتن بانک‌اطلاعاتی ضدویروس توضیح داده شد. بنابراین ضدویروس منتخب شما باید به ‌گونه‌ای باشد که به راحتی قابلیت روزآمد شدن را داشته باشد و علاوه‌‌‌برآن به‌طور مداوم رکوردهای این بانک اطلاعاتی زیاد شود. شما همچنین باید متوجه این مطلب باشید که از چه مکانیزم‌هایی جهت بروز نگه‌داشتن ضدویروس استفاده می‌شود. آیا نسخه‌های بروز شده بر روی وب سایت فروشندگان قرار دارد؟ و آیا به راحتی قابل دریافت می‌باشد؟ و آیا شما به راحتی می‌توانید از وجود یک ویروس جدید آگاهی یابید یا نه؟
اگر شما دارای ارتباط اینترنتی کم سرعتی باشید دریافت کردن این نرم‌افزار بسیار خسته‌کننده می‌باشد. این نکته نیز مهم است که در هر بار انجام این عمل باید فقط قسمت روزآمد شده نرم‌افزار دریافت شود.
نکته دیگر این‌که، نویسندگان ضدویروس‌ها چقدر سعی می‌کنند تا روش‌های جدیدی که برای تولید ویروس‌ها استفاده می‌شود بشناسند و در نرم‌افزار خود به کار گیرند؟
و نکته مهم‌تر این‌که از زمان خبر انتشار یک ویروس تا وقتی که نرم‌افزار ضدویروس برای این ویروس بروز شود چقدر طول می‌کشد؟

4- نرم‌افزارهای ضدویروس چقدر بر کارایی سیستم شما تأثیرگذار می‌باشند؟
همه نرم‌افزارهای ضد‌ویروس بر کارایی سیستم شما تأثیر می‌گذارند. اغلب اوقات اندازه‌گیری میزان این تأثیر سخت است ولی به هر حال به عنوان یک معیار مهم در انتخاب ضدویروس مطرح می‌باشد. پرسش‌های زیر در این مقوله مهم می‌باشند.
- آیا نرم‌افزار ضدویروس باعث کندتر شدن پروسه بوت سیستم شده است؟
- زمان دسترسی به یک فایل را افزایش داده است؟
پس برای انتخاب یک ضدویروس مناسب ناچارید که چند آزمایش را انجام دهید.
مثلاً می‌توانید زمانی که برای پویش‌های مختلف (تحت شرایط مختلف) توسط یک ضدویروس مصرف می‌شود را محاسبه کنید و در این مدت، زمان میانگین استفاده از حافظه و cpu را نیز اندازه‌گیری کنید.
یا این‌که زمانی که برای اسکن on-demand نیاز می‌باشد را برای محصولات مختلف اندازه‌گیری کنید.
یا این‌که وقتی که ضدویروس در حال پویشReal-time می‌باشد ببینید که باز کردن یک فایل بزرگ چقدر طول می‌کشد؟
توجه به این موضوع که محیط تست برای همه ضدویروس‌ها که مورد ارزیابی قرار می‌گیرند، مشابه باشد بسیار مهم است از جلمه این‌که:
حجم فایل‌ها و نوع فایل‌هایی که برای هر یک از ضدویروس‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد مهم است.
هر دو ضدویروس به یک ترتیب و روی یک سخت‌افزار پیکربندی شده باشند.

5- نرم‌افزار ضدویروس قابل کنترل باشد.
اگر شما نتوانید بر روی ضدویروس خود نظارت کامل داشته باشید مانند این است که ضدویروس ندارید.
شما باید بتوانید به‌طور مرتب (هر زمان که نیاز داشتید) و بدون زحمت زیادی بانک اطلاعاتی خود را کامل‌تر یا بروز کنید.
به راحتی بتوانید از سرورها خود و کلاینت‌های خود محافظت کنید و گزارش‌های نرم‌افزار ضدویروس را برای هر کدام از آن‌ها ببینید.

6- پشتیبانی ضدویروس همیشگی و موثر باشد.
فروشنده نرم‌افزار باید قادر باشد که پشتیبانی مورد نظر شما را انجام دهد. مطمئناً پشتیبانی که برای کاربر در خانه ارایه می‌شود با پشتیبانی که برای یک شرکت بزرگ انجام می‌شود با یکدیگر متفاوت هستند.
فروشنده برای پشتیبانی می‌تواند خدمات زیر را به شما ارایه دهد.
1- قادر باشد که شما را به صورت on-line پشتیبانی کند و اگر شک کردید که فایلی حاوی ویروس است، بتوانید آن را برای فروشنده ارسال کنید تا نظر خودش را راجع‌به فایل بیان کند.
اگر یک ویروس جدید شناخته شود، فروشنده باید بتواند این موضوع را به اطلاع شما برساند تا اقدامات لازم را برای خودتان، یا برای شبکه‌ای که شما مس‡وول آن هستید انجام دهید.

نتیجه‌گیری
هیچ‌کدام از نرم‌افزارهای ضدویروس بهترین نیستند. یک ضدویروس وقتی برای شما بهترین است که بتواند نسبت به نرم‌افزارهای دیگر به صورت کاملتری نیازهای شما را برآورده کند.
اطلاعاتی که فروشنده نرم‌افزار ارایه می‌کند همیشه خوب است ولی انتخاب ضدویروس نباید تنها براساس ادعاهای فروشنده باشد.

آنتی ویروسها جادو نمیکنند!
آنتی ویروسها محافظان سیستم های ما هستند. این گونه نرم افزارها میتوانند بنا به ساختمان برنامه ای خود, کنترل مرکزی سیستم را در دست گیرند و مواظب رفتار مشکوک یا برنامه های مخرب اجرایی بر روی سیستم ما باشند ولی با گسترش روابط, نمیتوانیم به صورت کامل روی آنها حساب کنیم زیرا این برنامه ها از حمله ویروسها در امان نیستند.
در بعضی موارد دیده شده که ویروسها بروی سیستم اجرا میشوند ولی آنتی ویروس هیچ واکنشی در مقابل ویروس ندارند و مانند یک برنامه طبیعی با آنها برخورد میکند.
خوشبختانه شرکت های آنتی ویروس برای تسلط بر کل ارتباطات اینترنتی اقدام به تاسیس شرکتهایی به صورت نمایندگی در اکثر کشورها کرده اند. آنها به این منظور نشان دادند که می خواهند کرم ها را در نطفه خفه کنند و از پخش گسترده انها در کل شبکه جلوگیری نمایند.
آنها اقدام به آگاه سازی کاربران اینترنتی از طریق سرویسهایی مانند رادار کرده اند. شاید نقاط ضعف شرکت های آنتی با ارائه این نوع سیستمها به کاربران اثبات شده باشد. انها بر این عقیده اند که به تنهایی و بدون کمک کاربران اینترنتی نمی توانند از پس کرم های اینترنتی برآیند. بنابر این هر شرکت آنتی ویروس آنالیز های خود را در اختیار کاربران قرار میدهد تا اگر نرم افزار آن شرکت نتوانست کرم را خنثی کند کاربران با داشتن اطلاعات کافی شروع به مقابله با کرمها کنند. همان طور که می دانید آنتی ویروس ها فقط یک نرم افزار هستند و ما نمی توانیم تصور کنیم که آنها میتوانند معجزه کنند, باید درک کرد که این نرم افزارها خود دارای مشکل هایی می باشند.

چند تکنیک آنتی ویروس Kaspersky: (از بهترین آنتی ویروسها)
1. تکنیک تله گذاری: در این روش آنتی ویروس توجه ویروس را به خود جلب می کند.
2. مخفی ماندن: وقتی ما آنتی ویروسی در کامپیوتر نصب میکنیم ویروسها در بین فایلها پنهان می شوند. در آنتی ویروس Kaspersky هیچ قسمتی از سیستم (نرم افزاری) متوجه نصب نمی شوند.
3. سیستم رادار: اطلاع رسانی به کاربران.
و ده ها تکنیک دیگر.

+ نوشته شده در شنبه 88/5/17 ساعت 11:15 عصر توسط سارا | نظر


ده ترفند جهت خنک نگه‏داشتن قطعات کامپیوتر

ده ترفند جهت خنک نگه‏داشتن قطعات کامپیوتر

 

یکی از مشکلات شایعی که به هنگام کار با کامپیوتر برای کاربران پیش می‏آید، گرم شدن بیش از حد قطعات سخت افزاری کامپیوتر است. این موضوع علاوه بر آسیب‏رسانی به سخت‏افزارها میتواند عمر آن‏ها را نیز کوتاه‏تر کند و حتی تأثیر منفی بر روی عملکرد نرم افزارهای در حال اجرا بگذارد. برای حل این مشکل، قصد داریم تا هم‏اکنون به معرفی 10 ترفند کاربردی جهت خنک نگه‏داشتن قطعات کامپیوتر بپردازیم.

1- اگر از کامپیوتر استفاده نمی‌کنید، حتمأ آن را خاموش کنید. این یکی از بهترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق و همچنین جلوگیری از تولید گرمای زیاد می‌باشد.

2- پاورهای موثر در انرژی، در از بین رفتن انرژی زیاد که تبدیل به گرمای غیرقابل مصرف می‌شوند جلوگیری می‌کنند. آن دسته از پاورهایی که واقعا در انرژی مؤثرند، امروزه حتما دارای لیسانس 80Plus می‌باشند. این مسئله باید در هنگام خرید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.

3- در هنگام نصب خنک کننده CPU باید به این نکته توجه شود که میزان حساب شده این از خمیر سیلیکن (خمیر هادی گرما) در میان پردازشگر و رادیاتور فن ریخته شود. چرا که هنگام گرم شدن پردازشگر، انرژی زیادی نیز مصرف می‌شود.

4- بهتر است کامپیوتر در مکان خنکی قرار داده شود. ارتباط مستقیم با نور آفتاب (ترفندستان) و یا هر منبع گرمایی دیگر مانند لامپ‌های هالوژن باعث گرمای بسیار زیاد کامپیوتر می‌شوند.

5- کامپیوتر احتیاج به فضایی کافی برای گردش هوایی مؤثر می‌باشد. این مسئله علی‌الخصوص برای نوت‌بوک‌ها صدق می‌کند. توجه داشته باشید که به هیچ وجه کامپیوتر را بر روی متکا، پتو و یا هر چیزی که به گونه‌ای دریچه‌های هوا را مسدود کند قرار ندهید.

6- کیس کامپیوتر و همچنین در صورت وجود، فیلترهای هوا، باید به صورت منظم تمیز شوند تا از گرد و خاک بر روی کامپیوتر محافظت شود. جمع شدن گرد و خاک می‌تواند باعث ایزوله شدن قطعات الکترونیکی شده، مانع جریان هوا شده و اینگونه هواگیری را با دردسر مواجه کنند.

7- یکی از مسائل مهم دیگر برای سیستم جریان هوای عالی و کافی می‌باشد. به همین علت هم مسئله زیر صدق می‌کند:
جلوگیری از ایجاد کابل‌های تو در تو، زیاد و به هم پیچیده در کیس سیستم.
برای این کار کافی است هر کدام از کابل‌ها را به کابل مورد نظر ارتباط داده و سپس آنها را از سیستم مدیریت کابل‌ها عبور داد. (ترفندستان)

8- برای خنک نگه داشتن آن دسته از قطعاتی که در مسیر مستقیم جریان هوا نمی‌باشند، یک سیستم خنک کننده مؤثر و هدف دار بسیار مهم است.

9- بهتر است به فکر یک خنک کننده آبی نیز برای پردازشگر خود باشید، چرا که هم سیستم خنک کننده‌اش بسیار عالی می‌باشد و هم صدایی کمتر از صدای خنک کننده‌های عادی دارد.

10- از آنجا که در نوت‌بوک‌ها، خنک‌کننده‌ها و دریچه‌ها کوچک‌تر می‌شوند، مسئله استفاده از سیستم خنک کننده مناسب بسیار مهم است. یک خنک کننده ماهرانه و متناسب می‌تواند عمر دستگاه و بدنه را تا چند سال افزایش بخشد

+ نوشته شده در شنبه 88/5/17 ساعت 11:11 عصر توسط سارا | نظر


ساخت، ایجاد و مدیریت چت روم های مجازی

ساخت، ایجاد و مدیریت چت روم های مجازی و قدرتمند در محیط شبکه و اینترنت با Chat AnyWhere 2.8 ::

Chat AnyWhere ابزار جالب و بسیار مفیدیست که به کاربر امکان ساخت و پدید آوردن محیط های چت یا همان Chatroom هار قدرتمند را در محیط شبکه و حتی اینترنت با توانایی های بسیار می دهد . برای کار با این نرم افزار و ساخت و مدیریت چت روم های شبکه و اینترنت شما نیاز علم برنامه نویسی ندارید و تمامی عملیات توسط خود نرم افزار صورت می گیرد و شما با یک نظارت کلی آن را بنابه میل خود تنظیم و مدیریت می کنید .
برخی ویژگی های نرم افزار جالب و مفید Chat AnyWhere به قرار زیر است :
تمامی کاربرانی که مایل به چت در محیط چت روم شما هستند به هیچ نرم افزار جانبی نیاز نداشته و تمامی نیازهای چت آنها توسط مرورگر های اینتنرتیشان رفع می شود . مرورگرهای اینترنت اکسپلورر نسخه های 4/5.0/5.5/6.0 و بالاتر و Netscape 4.77/6.0/6.1/6.2/7.0 به طور کامل با نرم افزار Chat AnyWhere سازگار می باشند !
شما به راحتی می توانید چت روم و توانایی های آن را آپدیت نمایید و پس از این تغییرات کاربران شما بدون هیچ مشکلی از آن پس به جای نسخه ی پیشین، نسخه ی جدید آپدیت شده را مشاهده خواهند نمود !
این نرم افزار قادر به اجرا و عملکرد به صورت انفرادی نیز بر روی سیستم می باشد تا شما در صورت نداشتن یک وبسایت نیز بتوانید محیط چت مورد نظر خود را خلق نمایید .
قابلیت تنظیم و اجرای همزمان بیش از 2 روم .
قابلیت ذخیره ی تمامی اطلاعات رخ داده وگفتگو های چت روم مورد نظر .
قابلیت گفتگوی خصوصی میان کاربران روم .
قابلیت Ban کردن و ممنوع الورود کردن افرادی که مایل نیستید توسط مسدود نمودن IP آدرسشان .
پشتیبانی چت روم از چندین زبان زنده و رایج دنیا Portuguese/English/French /German/ و ....
قابلیت Password Protected کردن پسورد ها تا با این طریق هر انکه پسورد چت روم شما را دارد بتواند به آنجا قدم گذارد و به گفتگو بپردازد .
قابلیت جدید مسدود کردن و فیلتر کردن صحبتها و لغات ناشایست زبان ها .

قابلیت مدیریت چت روم از راه دور .

و ....

این نرم افزار با ویندوز های 95/98/ME  و NT 4.0/2000/XP/2003 سازگار است .

Chat AnyWhere را می توانید از اینجا :

دانلود کنید نسخه ی 2.82 را با حجم 2.1 مگابایت

 

 

KeyGen نسخه ی 2.82 نرم افزار :
http://www21.fixdown.com/endown/achan282-2006-09-11.rar

شماره سریال مورد نیاز نرم افزار :
Name : P30World
Registration Key : E0184M4Y-1D460K-1Q6898W


+ نوشته شده در دوشنبه 88/5/5 ساعت 1:39 صبح توسط سارا | نظر


دور زدن قفل گوشی نوکیا 1200

گوشی Nokia 1200 را می‏توان یکی از قدیمی‏ترین اما در عین حال ماندگارترین گوشی‏های ساخت شرکت نوکیا دانست. این گوشی به رغم داشتن امکانات جانبی محدود، هنوز طرفداران خاص خود را دارد که از این گوشی استفاده می‏کنند. طرفدارانی که بیش از هر چیز "مکالمه" برای‏شان اهمیت دارد؛ 1200 توانایی روشن ماندن بیش 390 ساعت و بیش از 7 ساعت مکالمه را داراست. یکی از امکانات این گوشی، امکان قرار دادن رمز عبور بر روی گوشی به هنگام رفتن به حالت قفل است. به این صورت که هنگامی که گوشی Lock می‏شود و یا هنگام روشن نمودن گوشی، بایستی پسوردی 5 رقمی را وارد نمود تا بتوان از از گوشی استفاده کرد. اما این قفل را می‏توان با استفاده از ترفندی که هم اکنون قصد داریم برای شما بازگو کنیم دور زد تا بدون وارد کردن رمز عبور از گوشی استفاده نمود.

بدین منظور:
به هنگام درخواست پسورد، Back (بازگشت) را انتخاب کنید.
حال (ترفندستان) دکمه Unlock (باز کردن) را نگه دارید.
پس از 2 ثانیه پیغام * Now Press (حالا * را فشار دهید) بر روی صفحه ظاهر می‏شود.
دقت فراوان کنید این پیغام در کسری از ثانیه ناپدید می شود، در نتیجه شما باید سریع * را فشار داده و وارد گوشی شوید.
عبارات داخل پرانتز، مخصوص گوشی‏های 1200 است که از زبان فارسی استفاده میکنند.


+ نوشته شده در چهارشنبه 88/4/24 ساعت 3:24 صبح توسط سارا | نظر


جستجو و دسترسی سریع به سایت ها با استفاده از 2 ترفند جدید در فای

مرورگر موزیلا فایرفاکس شاید دیگر نیازی به معرفی نداشته باشد. دانلودهای فراوان و رضایت کلی کاربران از این مرورگر ، فایرفاکس را به سمبلی از اینترنت سریع تبدیل کرده است. اما فایرفاکس باز هم راه هایی برای بهینه سازی استفاده دارد. دسترسی سریعتر به سایت های مورد علاقه شما و جستجوی سریع در این سایتها دو ترفندی است که تقریبأ 99% کاربران از آن بی اطلاعند و این قابلیت های جالب فایرفاکس به نوعی در پشت مه باقی مانده است. هم اکنون قصد داریم به معرفی این دو ترفند بپردازیم.

در فایرفاکس قابلیتی نهفته است که شما میتوانید تنها با وارد کردن یک حرف و فشردن Enter به صفحه مورد نظر خود مراجعه کنید.
برای این کار از منوی Bookmarks به Organize Bookmarks بروید.
در پنجره باز شده ، بر روی New Bookmark کلیک کنید.
در عبارت Name ، نام سایت مورد نظر مثلأ Tarfandestan ، در تب Location آدرس سایت مثلأ www.Tarfandestan.com و نهایتأ در قسمت Keyword حرف یا واژه کوتاهی که قصد دارید با وارد کردن آن مستقیمأ به این سایت وصل شوید را وارد کنید. مثلأ برای ورود به ترفندستان ، میتوانید حرف T را وارد کنید. ( از حروف فارسی نیز در این قسمت میتوانید استفاده کنید.)
حال در صفحه اصلی فایرفاکس و نوار آدرس ، حرف T را وارد کرده و Enter بزنید.
خواهید دید مستقیمأ به آدرس ترفندستان که وارد کرده بودید روانه خواهید شد.

ترفند فوق برای ورود مستقیم به یک سایت بود. اما ممکن است شما قصد داشته باشید مستقیمأ و بدون ورود به سایت خاصی محتویات آن را از طریق فایرفاکس جستجو کنید.
برای این منظور ابتدا باید سایت مورد نظر را توسط فایرفاکس باز کنید.
اکنون باید در صفحه سایت مورد نظر به دنبال یک فیلد باشید. ( منظور از فیلد به زبان ساده فضاهایی است که شما امکان تایپ یک عبارت را دارید.)
به فرض برای جستجوی سریع در سایتی مانند Wikipedia به صفحه اصلی سایت یعنی www.wikipedia.org مراجعه کنید.
بر روی فیلد مخصوص جستجو راست کلیک کرده و Add a Keyword for this Search را انتخاب کنید.
در پنجره کوچک باز شده نام سایت (در اینجا Wikipedia) و در قسمت Keyword کلمه کلیدی که از آن برای جستجو استفاده خواهید کرد مثلأ W را وارد کنید.
کار تمام است.
اکنون کافی است در آدرس بار فایرفاکس ، عبارت W را وارد کنید ، یک فاصله تایپ کنید و سپس واژه مورد جستجوی خود مثلأ Iran را وارد کنید.
اتوماتیک وار ، واژه Iran در ویکی پدیا جستجو خواهد شد.
نحوه کار در سایر سایت ها نیز به همین منوال است.

شما میتوانید نرم افزار فایرفاکس را از اینجا دانلود نمایید.

+ نوشته شده در دوشنبه 88/4/22 ساعت 6:4 عصر توسط سارا | نظر


18 نکته مفید در طراحی سایت

در صورتی که شما دارای یک وبلاگ هستید و یا مدیریت یک سایت را بر عهده دارید، باید به این نکته توجه کنید که بخش اعظمی از بازدید کنندگان، علاوه بر مطالب موجود در سایت شما به طراحی قالب و شکل ظاهری سایت، توجه زیادی میکنند. ما نیز بدین منظور نکاتی را پیرامون هر چه بهتر طراحی کردن سایت گردآوری نموده ایم که در این ترفند بازگو میکنیم.

آنچه در زیر آمده است یک لیست کوچک از چیزهایی است که برای اکثر افرادی که در حال گشت و گذار در اینترنت هستند رنجش آور و خسته کننده است. بنابراین اگر در حال طراحی وب سایت هستید و یا می خواهید وب سایت خود را بهینه سازی کنید حتماً به این نکات توجه نموده و سعی کنید آنها را رفع کنید:

1- گرافیکهای با حجم خیلی زیاد.
2- گرافیکهای با حجم فوق العاده کم.
3- تعداد زیادی انیمشن. (ترفندستان)
4- استفاده از کدهای جاوا اسکریپت بی مورد.
5- نشانه ها و لینکهایی در سایت که به آنچه وجود ندارد (ترفندستان) و در حال ساخت است اشاره می کند.
6- انتخاب رنگ نامناسب.
7- اشکالات املایی و دستوری.
8- متنهای خیلی کوتاه.
9- متنهای خیلی بلند.
10- صداهایی که به طور اتوماتیک اجرا می شوند.
11- لینکهای شکسته (لینکهایی که به هیچ صفحه عکس یا فایلی ختم نمی شوند).
12- فضاهای خالی خیلی زیاد بین قسمتهای مختلف.
13- فضاهای خالی خیلی کوچک بین قسمتهای مختلف.
14- استفاده از اختصارات بی مورد در جمله مثلأ U برای You در قسمتهای مختلف سایت.
15- فریم هایی که به طور افقی یک تکه از صفحه را اشغال می کنند.
16- یک صفحه طولانی بدون پاراگرافهای لازم.
17- تعداد زیادی Banner های تبلیغاتی.
18- سرعت پایین Server یا صفحه طولانی و حجیم.

این لیست می تواند ادامه داشته باشد و هر کسی ممکن است عقیده ای داشته باشد؛ بنابراین تجربیات خود شما در گشت گذار اینترنتی بهترین راهنمای برای شماست که تشخیص دهید چه اعمالی در طراحی وب سایت سبب خستگی و رنجش بازدید کنندگان سایت یا وبلاگ شما میشود.
سخن آخر اینکه همیشه سعی کنید بازدید کنندگان سایت خود را راضی نگه دارید تا موفقیت شما تضمین شود.

+ نوشته شده در دوشنبه 88/4/22 ساعت 6:3 عصر توسط سارا | نظر


ترفند داغ فایرفاکس 3 ! خوش آمد گویی به سبک ربات ها!

و پس از مدت ها انتظار و جنجال و هیاهو فراوان ، نهایتأ نسخه رسمی فایرفاکس 3 در تاریخ 18 ژوئن 2008 عرضه شد. در حالی که هنوز 24 ساعت از عرضه این نسخه نگذشته است ، ترفندهای نهفته در این نسخه در حال فاش شدن از ترفندستان است. ربات مخفی شده در درون فایرفاکس ، به نوعی خوش آمد گوی مخفی شما به شمار میاید. هم اکنون قصد داریم نحوه آشنایی با این ربات مخفی را برای شما مطرح کنیم!

فایرفاکس 3 خود را اجرا نمایید.
در درون نوار آدرس ، عبارت about:robots را وارد کرده و Enter بزنید!
این شما و این ربات مخفی شده با پیام ها و قوانین ربات ها!
Klaatu barada nikto !

دانلود نسخه رسمی فایرفاکس 3 از http://www.tarfandestan.com/forum/thread13549-3.html امکان پذیر است.


+ نوشته شده در دوشنبه 88/4/22 ساعت 6:0 عصر توسط سارا | نظر


قرار دادن عکس در آهنگ به وسیله نرم افزار JetAudio

حتمأ شما نیز به این موضوع برخورد کرده اید که به هنگام اجرای یک آهنگ توسط پلیر نصب در ویندوز ، گاهی عکس خواننده یا هر عکس دیگری نیز همراه آهنگ نمایش داده میشود. نحوه این کار را پیش از این در نرم افزار Windows Media Player در اینجا به عنوان ترفند در ترفندستان مطرح کرده بودیم. اما انجام این کار در WMP اندکی پیچیده است. برای اینکار میتوان از نرم افزار بسیار محبوب و پر طرفدار JetAudio استفاده کرد. این برنامه امکان قرار دادن عکس در آهنگ به هنگام پخش را بسیار ساده کرده است. در این ترفند قصد داریم به معرفی این موضوع بپردازیم.

برای اینکار:
اطمینان پیدا کنید JetAudio ، ورژن 6 به بعد بر روی سیستم شما نصب است.
آخرین ورژن این برنامه را میتوانید از http://www.tarfandestan.com/forum/thread7178.html دانلود کنید.
اکنون به محلی که قصد ویرایش آهنگ برای قرار دادن عکس را دارید بروید.
روی فایل عکس راست کلیک کرده و از JetAudio به Edit Tag بروید.
اکنون میتوانید تمامی مشخصات آهنگ را ادیت کنید.
حال برای قرار دادن عکس کافی است به تب Picture بروید و با انتخاب دکمه Browse عکس مورد نظر خود را با فرمت JPG یا BMP انتخاب کنید.
در قسمت Resize image to fit نیز میتوانید تعیین کنید عکس مورد نظر با چه سایزی باز شود. اگر تیک این قسمت را نزنید عکس با اندازه پیش فرض باز خواهد شد.
با زدن دکمه OK تغییرات اعمال میشود و از این پس این آهنگ با تصویری که شما به آن داده اید بر روی هر سیستمی باز خواهد شد.

+ نوشته شده در سه شنبه 88/4/16 ساعت 2:35 صبح توسط سارا | نظر


12راه برای استفاده بهتر از فایرفاکس

در حال حاضر اکثر کاربران اینترنت ، نام فایرفاکس ، مرورگر محبوب وب را شنیده اند و با یکبار استفاده آن را جایگزین اینترنت اکسپلورر کرده اند. این مرورگر فوق العاده که از نظر سرعت و امنیت از هر جهت نسبت به IE برتر است در داخل خود ترفندهایی نیز نهفته است. در این ترفند قصد داریم به معرفی 12 راه برای استفاده بهتر و بهینه تر از قسمت های مختلف فایرفاکس پرداخته ایم که این مرورگر را پیش از پیش کاربردی تر میکند.

1- فضای نمایش بیشتر
آیکون‌های موجود در نوار ابزار را کوچک‌تر کنید.به این آدرس بروید. View - Toolbars - Customize و “Use small icons ” را تیک بزنید.

2- کلمات کلیدی هوشمند
به وسیله‌ی این ترفند می‌توانید موتور جست‌وجوی دلخواه خود را به موتورهای جست‌وجوی فایرفاکس اضافه کنید. بر روی موتور جست‌وجوی دلخواهتان راست کلیک و گزینه‌ی” Add a Keyword for this search ” را انتخاب کنید.
بعد یک اسم و یک کلمه‌ی کلیدی به آن بدهید. ( به عنوان مثال من جعبه‌ی سرچ سایت mashable را در نظر می‌گیرم و نام آن را mashable و کلمه‌ی کلیدی را هم mash انتخاب می‌کنم. ) حال برای سرچ کلمه‌ی iphone در سایت mashable کافی است در نوار آدرس فایرفاکس “mash iphone ” را تایپ کنم و اینتر را بزنم. به همین سادگی می‌توانید موتورهای جست‌وجوی دیگری را نیز به فایرفاکس اضافه کنید.

3- میانبرهای صفحه کلید
یادگیری این میانبرها شاید وقت زیادی بگیرد. ولی وقتی آن‌ها را فرا بگیرید، گشت‌وگذار شما در اینترنت سریع‌تر می‌شود. لیست زیر پرکاربردترین میانبرها را شامل می‌شود.
اسکرول‌بار ( page down و page up )
جست‌وجو ( Ctrl+F ) یا ( F3 )
جست‌وجوی سریع ( / )
پیدا کردن مورد بعدی ( Alt+N ) یا ( Ctrl+G )
اضافه کردن به بوکمارک ( ‍Ctrl+D )
ایجاد تب جدید ( Ctrl+T )
باز کردن آخرین تب بسته شده ( Ctrl+Shift+T )
رفتن به قسمت جست‌وجو ( Ctrl+K )
رفتن به نوار آدرس ( Ctrl+L )
بزرگ کردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+= )
کوچک کردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+- )
بستن تب ( Ctrl+W )
بارگذاری مجدد ( F5 )
نمایش به صورت تمام صفحه ( F11 )
رفتن به صفحه‌ی خانه ( Alt+Home )

4- تکمیل آدرس به صورت خودکار
یک میانبر دیگر که کاربرد آن به مانند میانبرهای بالا رایج نیست. در نوار آدرس ( ‍Crtl+L )، نام سایت را بدون ” WWW ” و
” com. ” تایپ کنید. سپس Ctrl+ Enter را فشار بدهید. قسمت‌های پرنشده به صورت خودکار نوشته می‌شوند. برای ” net. ” از Shift+Enter و برای ” org. ” از Ctrl+Shift+Enter استفاده کنید.

5- حرکت در بین تب‌ها

به جای استفاده از ماوس برای انتخاب تب‌ها، می‌توانید از صفحه کلید استفاده کنید.
رفتن به تب بعدی ( Ctrl+Tab ) یا ( ‍Ctrl+ page down )
رفتن به تب قبلی ( Ctrl+Shift+Tab ) یا ( Ctrl+page up )
رفتن به تب موردنظر بوسیله‌ی انتخاب شماره‌ی آن ( Ctrl+1-9 )

6- میانبرهای ماوس
بازکردن در یک تب جدید ( کلیک وسط بر روی لینک ) یا ( کلیک چپ+Ctrl )
صفحه‌ی قبلی ( Shift+Scroll down )
صفحه‌ی بعدی ( Shift+Scroll up )
بزرگ کردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+Scroll down )
کوچک کردن اندازه‌ی متن ( Ctrl+ Scroll up )
بستن تب ( کلیک وسط بر روی تب )

7- پاک کردن آیتم‌ها از history نوار آدرس
فایرفاکس می‌تواند به صورت خودکار، URL هایی را که قبلا بازدید کرده‌اید،(ترفندستان) نشان دهد. اما شاید شما نخواهید این URL‌ها نشان داده شوند. به نوار آدرس بروید. بر روی زبانه‌ی کوچک سمت راست آن کلیک کنید. بوسیله‌ی کلیدهای جهت‌دار صفحه کلید، URL مورد نظر خود را انتخاب و توسط تکمه‌ی delete، آن را حذف کنید.

8- User chrome
اگر از ظاهر و امکانات فایرفاکس خود خسته شده‌اید، می‌توانید بوسیله‌ی ساختن UserChrome.css ، تغییراتی در فایرفاکس ایجاد کنید. البته کار با آن کمی پیچیده است و خواندن این راهنما را توصیه می‌کنم.

9- about:config
مکان اصلی برای ایجاد تغییر در فایرفاکس که کار با آن خیلی هم پیچیده نیست. شما می‌توانید با تایپ about:config در نوار آدرس به این صفحه بروید. این قسمت تا حدودی شبیه ساختار رجیستری ویندوز میباشد و از 4 شاخه تشکیل شده است:
Prefrence Name :این قسمت همان طور که از ظاهرش پیداست نام دستور العمل رو یدک میکشد.
Status : اینجا وضیعت دستور العمل را نشان میدهد که اگر بر روی Default تنظیم شده باشد به این معناست که در حالت پیش فرض قرار دارد و در صورتی که بر روی User Set تنظیم شده باشد مشخص کننده این است که کاربر تغییری در آن ایجاد کرده.
الف - boolean : که حالت false و true رو معرفی میکند.
ب-integer : که مقادیر عددی رو دریافت میکند.
ج- string : که مقادیر رشته ای رو دریافت میکند.
شاخه آخر هم value هست که مقدار دستورالعمل رو نشان میدهد که ارتباط مستقیم با حالت type دارد.
لازم به ذکر است که اغلب اضافه شونده ها در این قسمت دارای Option هستند. پس ممکن است بعضی مقادیر به دلیل نصب اضافه شونده ای در یک مرورگر باشد و در مرورگری که فاقد اون اضافه شونده است موجود نباشد.

10- به سایتی دلخواه در بوکمارک یک کلمه‌ی کلیدی اضافه کنید
دسترسی به سایت‌های موجود در بوکمارک بوسیله‌ی این ترفند سریع‌تر می‌شود. بر روی سایتی در بوکمارکتان راست کلیک و Properties را انتخاب کنید و در کادر باز شده، فیلد keyword را با یک کلمه‌ی کلیدی پر کنید. حالا شما می‌توانید این کلمه‌ی کلیدی را در نوار آدرس تایپ کنید و به سرعت وارد سایت مورد نظر شوید.

11- میزان استفاده از RAM
اگر فایرفاکس قسمت زیادی از حافظه‌ کامپیوتر را اشغال می‌کند، می‌توان آن را محدود کرد. به about:config بروید. ” browser.cache ” را در قسمت Filter تایپ و ” browser.cache.disk.capacity “را انتخاب کنید. به طور پیش‌فرض بر روی 50000 تنظیم شده است. اما شما می‌توانید آن‌را متناسب با مقدار حافظه‌ی کامپیوتر خود، کاهش دهید. اگر حافظه‌ی رم شما بین 512MB تا 1GB است، 15000 را امتحان کنید.

12- جابه‌جایی یا حذف دکمه‌ی Close Tab
آیا شما به ندرت بر روی دکمه‌ی Close موجود بر روی تب‌های فایرفاکس کلیک می‌کنید؟ شما می‌توانید آن‌ها را جابه‌جا و یا حذف کنید. دوباره به about:config بروید. ” browser.tabs.closeButtons ” را جست‌وجو و باز کنید. کاربرد مقدارها در زیر آمده است.
0 : دکمه‌ Close را فقط بر روی تب فعال نشان می‌دهد.
1 : (پیش‌فرض) دکمه‌ Close را بر روی تمام تب‌ها نشان می‌دهد.
2 : دکمه‌ی Close را نشان نمی‌دهد.
3 : یک دکمه‌ی Close در انتهای نوار تب‌ها نشان می‌دهد.


+ نوشته شده در سه شنبه 88/4/16 ساعت 2:25 صبح توسط سارا | نظر


سالم سازی ویندوز XP

در مواردی که به عملکرد سیستم خود اطمینان ندارید یا برای اطمینان از صحت عملکرد فایلهای ویندوز XP مانند IE و جایگزینی فایلهای اصلی به جای فایلهای احتمالی معیوب ، نیازی به فرمت و نصب مجدد سیستم عامل XP ندارید. اگر CD نصب سیستم عامل ویندوز XP را دارید با ترفندی ساده میتوانید ویندوز XP خود را سالم سازی کنید.

بدین منظور:
از منوی Start گزینه Run را انتخاب کنید.
در کادر Open دستور sfc /scannow را تایپ کنید ( قبل از / حتما باید فاصله باشد).
کادری ظاهر می شود که از شما میخواهد دیسک سیستم عامل را در درایو قرار دهید تا بتواند فایلهای اصلی را جایگزین فایلهای معیوب نمایید.

+ نوشته شده در سه شنبه 88/4/16 ساعت 2:11 صبح توسط سارا | نظر


   1   2      >