سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاتوق دختر و پسرای باحال

ایستادن ممنوع .حرکت کن !!

ایستادن ممنوع .حرکت کن !!

به طبیعت، نزدیک شوید

نظر خیلى از کارشناسان این است که تماس با طبیعت، در خوش‏خلقى انسان‏ها مؤثّر است. فرانسین لانکاستر، یکى از خوانندگان و تولیدکنندگان شهر برکلى 1ایالت کالیفرنیا، باغچه‏اش را وجین مى‏کند تا غم و غصه‏اش از بین برود. او مى‏گوید: «موقعى که دستتان را روى گیاهان هرز مى‏گذارید و آن را از زمین در مى‏آورید، در واقع با دشمنى دست و پنجه نرم مى‏کنید.»

اگر نمى‏توانید از منزل خارج شوید، دست کم، پشت پنجره‏اى بایستید و یا بنشینید و سبزه‏ها، گل‏ها و درخت‏ها را تماشا کنید. در سال 1988 استیفن کاپلان، روانشناس دانشگاه میشیگان و همسرش راشل که هر دو نویسنده ی کتاب «تجربه طبیعت» هستند، برپایه مطالعه‏اى پى بردند، کارگرانى که محلّ کارشان روبه‏روى منظره‏اى طبیعى قرار گرفته باشد، میزان بیمارى و فشارهاى روحى‏شان، خیلى کم‏تر از آنهایى است که مقابل ایستگاه یا تعمیرگاه خودرو کار مى‏کنند.

ادامه این مطلب در


تحرّک داشته باشید

موقعى که دیوید پاکرف، بنگاه‏دارِ پنجاه و هشت ساله، روبه‏روى دیوارى خودش را با اسکواش سرگرم مى‏کند، در واقع مى‏خواهد بدخُلقى‏اش را از میان ببرد. او مى‏گوید: «به

این وسیله نه تنها به توپ ضربه مى‏زنم،بلکه سرِ خودم را هم گرم مى‏کنم.»

روانشناسى به اسم "رابرت تایر" ، درباره هجده زن و مرد مطالعه کرد و دریافت که روزانه ده دقیقه پیاده روىِ تند، نیروى انسان را زیادتر کرده و اختلالات روحى او را در یک چشم به هم زدن کم مى‏کند و آثار این عمل، لااقل تا یک ساعت باقى مى‏ماند.

براد هستفیلد، استاد حرکت‏شناسى دانشگاه مریلندایالات متحده‏ عقیده دارد: «داشتن فعالیت‏هاى جسمى پیاپى در خوش اخلاقى تأثیر دارد. آزاد شدنِ «بتا اندورفین» که مانع پیدایش فشار روانى مى‏گردد، فقط یکى از چند ساز و کارى است که احتمال دارد به خوش اخلاقى بینجامد. از اینها گذشته، افزایش دماى بدن نیز مانند یک حمّام داغ، در اخلاق افراد اثر مى‏گذارد.»


درست غذا بخورید

انتقال‏دهنده‏هاى عصبى مغز، بر اثر غذاهایى که مى‏خوریم و یا نمى‏خوریم به کار مى‏افتند یا متوقف مى‏شوند و تغییراتى در خُلق و خوى‏مان بوجود مى‏آورند. الیزابت سومر، کارشناس تغذیه و نویسنده ی کتاب «غذا و خُلق» از گزارشگرى نقل مى‏کند که همکارانش اسمش را «آدم ناخن خشک و خسیس» گذاشته بودند، مى‏گوید: «از او پرسیدم: صبحانه مى‏خورى؟ جواب داد: نه. در عوض، هر روز صبح، قهوه مى‏نوشید و در عین حال، تعجب مى‏کرد که چرا این‏قدر با خودش قهر است و براى خودش پاسبان مى‏آورَد.»


نگرش مثبت

به قول مایکل فوردیس، استاد روانشناسى دانشکده جامع ادیسون در فورت مِى‏زر 3ایالت فیلادلفیا: «بعضى‏ها افکار و روحیات منفى را با واقع‏بینى، یکى مى‏دانند؛ امّا تمام چیزهاى اطراف ما، اساساً خنثى هستند. ما هستیم که براى آنها، اعم از مثبت یا منفى بودنشان، ارزش زیادى قایل مى‏شویم». پرسش این است که شما چه نگرشى را بر مى‏گزینید؟

استاد مذکور، جهت استوارى کلامش، دانشجویان خویش را واداشت تا چند روزى، اندیشه‏هایشان را یادداشت کنند. او اظهار مى‏دارد که دانشجویان غالباً از منفى بودن افکارشان درشگفت بودند. چند روز بعد آنها را وادار کرد که به منظور سنجش صحیح، نوشته‏ها را دوباره بخوانند و اعلام کرد که بیشتر ترس‏هایشان به واقعیت نپیوستند و آنهایى که درست از آب درآمدند، معمولاً از اختیارشان خارج بود.»


لبخند بزنید

لبخند، ساده‏ترین راه براى رفع کج خلقى است. پژوهشگران طى آزمایشى به داوطلبان، نقاشى‏هاى متحرّکِ مشابهى نشان دادند. به بعضى از شرکت کنندگان گفته شد که قلمى را بین دندان‏هاى بالا و پایین خود بگذارند تا حالتى شبیه خنده به وجود آید. بقیه، قلم را میان دو لبشان قرار دادند، به طورى که نمى‏توانستند تبسّم کنند و نتیجه این شد که افراد خندان، نقاشى‏هاى متحرک را خنده‏دارتر یافتند.


به آینه نگاه کنید

لاندى لارسنِ روانشناس، برپایه چنین یافته‏هایى کوشیده است از وجود هیجاناتى که خودش پیش بینى کرده، آگاه‏تر گردد. او مى‏گوید: «روزى منشى‏ام رو به من کرد و گفت: انگار عصبانى هستید؟ در آینه نگاهى به صورتم انداختم و دیدم راست مى‏گوید. به این خاطر حواسم را جمع کردم تا حالت چهره‏ام را عوض کنم و فهمیدم انسان با هر عملِ ساده‏اى نیز مى‏تواند اخلاق و رفتارش را عوض کند.

نویسنده: باربارا هاستدکروک - مترجم: ابوالفضل امیر دیوانی


+ نوشته شده در یکشنبه 85/12/20 ساعت 10:27 صبح توسط سارا | نظر