خاطرات نویسنده آمریکایی از سفر به ایران
در جایی دیوار نوشتهای به چشم میخورد که در مورد شهادت بود، و در جایی دیگر زمانی که در یک فروشگاه به کتابهای فروشگاه نگاه میکردم، فروشنده مقداری شیرینی به من داد و بدون آن که از آن فروشگاه خرید کنم، یکی از آن کتابها را به من اهدا کرد.
ریک استیوز نویسنده و گردشگر آمریکایی در سفر به ایران با استقبال گرمی مواجه شده است، کشوری که دارای پیچیدگیهای فرهنگی بسیاری است، و همچنان در آن از پول نقد در کارها استفاده میشود، همچنین در آن مشروبات الکلی مجاز نیست.
به گزارش"جهان" پایگاه خبری سیاتل تایمز در گزارش خود در مورد شرایط گردشگری در ایران با بیان این مطلب به نقل از ریک استیوز مینویسد: من برای ساخت یک فیلم مستند از ایران به این کشور سفر کردم، این در حالی است که من دفتر یادداشت خود را با مسائل متناقض بسیاری پر کردم، در جایی دیوار نوشتهای به چشم میخورد که در مورد شهادت بود، و در جایی دیگر زمانی که در یک فروشگاه به کتابهای فروشگاه نگاه میکردم، فروشنده مقداری شیرینی به من داد و بدون آن که از آن فروشگاه خرید کنم، یکی از آن کتابها را به من اهدا کرد.
وی در بخش دیگری از خاطرات خود از ایران مینویسد:در حالی که در بسیاری از تابلوها از زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم استفاده میشد، اما در بخشهایی از شهر،متنها و دستنوشتههایی دیدم که به نظر میآمد به زبان عربی باشد، اما پس از آن متوجه شدم که این دستنوشتهها به زبان فارسی است، اگرچه متوجه شدم که ایرانیها در زمانی که من نیاز داشتم، میتوانستند اعداد انگلیسی را نیز به کار ببرند.
ریک استیوز مینویسد: به دلیل عدم رابطه ایران و آمریکا در سه دهه گذشته، امکان استفاده از کارت های اعتباری غربی در این کشور وجود ندارد، همچنین به دلیل نبود امکان استفاده از کارتهای خودپرداز برای خارجیها، توریستها مجبورند مقدار زیادی پول نقد به همراه داشته باشند و همچنین باید یاد بگیرند که پول خود را با دقت خرج کنند، هر دلار امریکا در ایران معادل ده هزار ریال است، در واقع اگر شما یک اسکناس صد دلاری را در ایران خرد کنید، میلیونر خواهید شد.
قیمت برخی از کالاها به تومان و قیمت برخی دیگر به ریال است، از سکه به ندرت استفاده میشود و اسکناسهای درشت دولتی وجود ندارد. بانکها پولهای درشت چاپ میکنند تا از این طریق به تجارت کمک شود، برای تشخیص این که اسکناس تقلبی است یا واقعی، باید اسکناس را با انگشتان مالش داد، در صورتی که اسکناس جعلی نباشد، بر اثر گرما شمارهها به تدریج پاک خواهند شد.
استیوز در بخش دیگری از این گزارش، در مورد استفاده از تقویم در ایران میگوید: مردم ایران باید از سه نوع تقویم استفاده کنند، یک تقویم ایرانی برای انجام کارهای معمولی، تقویم میلادی برای هماهنگ شدن با جهان خارج و تقویم اسلامی برای انجام مراسم مذهبی، استفاده از کراوات هم در ایران بسیار نادر است.
این مجری آمریکایی، در مورد رستورانهای ایرانی مینویسد: رستورانها از دستمال کاغذی به جای پیشبند استفاده میکنند، بر روی هر میزی یک جعبه دستمال کاغذی وجود دارد، با توجه به این که چای در فرهنگ ایرانی یک نوشیدنی محبوب است، در رستورانها قهوه آماده سرو میشود، با وجود آن که مردم به من در مورد استفاده از آب شیرین اطمینان میدهند، اما ترجیح میدهم از آبهای درون بطری استفاده کنم.
استیوز در پایان این گزارش سفر خود از ایران آورده است: من فکر میکنم در صورتی که ایرانیها کمی بیشتر تلاش کنند، جهشی فوقالعاده در صنعت توریسم ایران ایجاد میشود، یک بار زمانی که در ترافیک تهران گرفتار شده بودم، یکی از رانندگان از راننده اتومبیل خواست شیشه را پایین بکشد و سپس ضمن اهدای یک دسته گل، به من گفت: این را به افرادی که در صندلی عقب هستند، اهدا کن و از آنان بابت وجود ترافیک عذرخواهی کن.
من تصور میکنم که در صورتی که ایران درهای خود را برای گردشگران باز کند، بسیاری از توریستها باور خواهند کرد که مردم ایران بهترین هستند.